Vea: Možda je trebalo da odem ali u PSŽ ću napredovati

Francuska 4. sep. 20182:46 > 2:54
Podeli:
Thananuwat Srirasant/Getty Images for ICC

Mladi fudbaler Pari sen Žermena Tim Vea je ovog leta odlučio da ostane u tom klubu iako verovatno neće dobijati previše prilike da igra u timu prepunom zvezda.

Kako je odlučio da ostane, Timoti Vea će biti u timu sa zvezdama poput Nejmara, Edinsona Kavanija, Anhela Di Marije, Kilijana Mbapea. 18-godišnji fudbaler iz Njujorka bi verovatno više šansi dobijao na pozajmici, ali je on smatrao da je bolje da skuplja iskustvo uz pomenute igrače i novog trenera.

Možda je trebalo da odem na pozajmicu, ali sam odlučio da ne odem. Ostaću i radiću na svojoj igri jer osećam da sa Tomasom Tuhelom, sa igračima koje imamo, biće bolje za mene i moja igra će se razviti mnogo i sazreću ovde. Osećam da je to bila najbolja odluka za mene“, kaže Timoti Vea.

Mladi fudbaler koji je inače sin nekadašnje legende afričkog fudbala i danas predsednika Liberije Žorža Vee, poručuje da mu se veoma dopada Tuhel.

On je sjajna osoba, mnogo ga volim. Pokazuje nam da mu je stalo do mladih igrača. Voli svoje fudbalere kao da su mu deca. Uvek je tu za nas i tera nas da damo sve od sebe. Nekad je ljut ali svi znamo da je to da bismo bili bolji. Jedva čekam da igram za njega i nadam se da ću sledeće sezone imati mesta“, dodaje Vea.

On je inače imao svoj profesionalni debi prošle sezone, a u međuvremnu je debitovao i za nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država.