PSŽ do 30. juna mora da zaradi 60 miliona – ko odlazi?

Francuska 30. apr 201920:22 > 20:28
Podeli:
Shaun Botterill, Getty Images

Kako zbog transfera Nejmara (222 miliona evra) i Kilijana Mbapea (135 miliona) ne bi prekršili finansijski fer-plej, Pari Sen Žermen mora godišnje da inkasira najmanje 60 miliona prodajom igrača. Rok da to uradi ima do 30. juna ove godine.

Prošle godine Sveci nisu imali problem, budući da je odlaskom Havijera Pastorea (24,7 miliona), Jurija Berčičea (24.000.000), Eduara Odsona (10,3 miliona) i Žonatan Ikone (5.000.000) prikupio 64 miliona evra.

Povezano

Parižani i sada imaju listu za „odstrel“ – vezista Đovani Lo Čelso dat je na pozajmicu Real Betisu, koji je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu vrednu 22 miliona evra. Gžegož Krihovjak, koji je pozajmljen moskovskoj Lokomotivi, još jedan je vezni igrač čijom prodajom PSŽ planira da zaradi oko 10 miliona.

Preostala suma trebalo bi da bude popunjena prodajom Tomasa Menijea, kome je jasno rečeno da u Parizu nema budućnost. Za njega su navodno zainteresovani neki premijerligaši, a Tuhel traži između 20 i 25 miliona evra na ime obeštećenja.

Otprilike istu sumu moraće da plati i onaj ko bude hteo da angažuje Kristofera Nkunkua. 21-godišnji ofanzivac je u dosadašnjem toku sezone dobio malo nedovoljno šansi, kako je konkurencija u klubu, pogotovo u napadu, velika.

Levi bek Stenli N‘Soki, koji je iz druge ekipe PSŽ stigao u prvi tim, najverovatnije će preći u Olimpik iz Marselja za oko 12 miliona evra.

Finansijski fer-plej propisuje da jedan klub ne sme da potroši više novca nego što zaradi. Klubovi koji učestvuju u nekom od evropskih takmičenja UEFA, smeju da zabeleže deficit do najviše 30 miliona u roku od tri godine.