Verati: Ne treba zadržavati nekog ko hoće da ide

Francuska 29. jul 201915:12 > 15:15
Podeli:
Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

U intervjuu za Radio „Monte Karlo”, Marko Verati (26), prvotimac Pari Sen Žermena, pričao je o trenutnoj situaciji između kluba i Nejmara.

Iako je priznao da bi jako želeo da Brazilac ostane, Verati smatra da nije dobro zadržavati igrača, koji ne želi da igra u klubu.

Nisam razgovarao sa Nejmarom na ovu temu, iako znam da trenutno prolazi kroz teške trenutke nakon povrede koja ga je odvojila od Kupa Amerike”, rekao je italijanski as i dodao.

Bio bih razočaran da ga vidim kako odlazi, nikad ne bih voleo da čujem od njega da želi da ide, voleo bih da ostane”.

Verati je trenutnu Nejmarovu situaciju uporedio sa svojom, pre dve godine, kad je želeo da napusti PSŽ i ode u Barselonu.

U tim trenucima trebali su mi neki odgovori od PSŽ-a, jer tada nisam imao utisak da klub želi trijumf u Ligi šampiona. Nakon razgovora, dobio sam uverenje da će biti bolje i odlučio da ostanem”, rekao je vezista „svetaca”.

Niko me nije terao da to uradim, ali mislim da, ukoliko igrač želi da ode, ne bi trebalo da ga se zadržava na silu, jer će on uvek pronaći način da ode. Slažem se da klub treba i da zaradi nešto od tog transfera, ali se ne slažem da zadržava fudbalera po svaku cenu”, ponovio je Verati.