Suares: Nejmar je uradio sve što može kako bi se vratio

Francuska 4. sep 201921:16 > 21:41
Podeli:
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Fudbaler Barselone Luis Suares rekao je da je Nejmar smatrao da je najbolja odluka za njega da se vrati u katalonski klub, ali do realizacije njegovog transfera iz Pari Sen Žermena nije došlo.

Brazilac je prošao kroz težak period u poslednje vreme i očigledno je da je njegova želja bila odlazak iz redova šampiona Francuske.

Nejmarov potencijalni transfer ovog leta podigao je više prašine nego bilo koji drugi događaj sa fudbalske pijace. Iz dana u dan iznošene su nove informacije u vezi sa budućnošću Brazilca. Kao potencijalni budući klubovi spominjani su Juventus, Barselona, ali i madridski Real.

Povezano

Mnogi bivši i sadašnji fudbaleri iznosili su svoja mišljenja u vezi sa karijerom desetke ‘Svetaca’. Jedni su ga nagovarali da dođe u Barsu, drugi da se preseli u Madrid, ali svi su se složili u jednom – Nejmar treba da ode iz Pari Sen Žermena. Fudbaler Parižana Marko Verati je sa tim u vezi najsažetije moguće izjavio da „ne treba zadržavati nekoga ko želi da ide“. Još ako tome pridodamo i činjenicu da su Brazilca odbacili i navijači, onda je ishod te sapunice i Nejmarov ostanak u najmanju ruku začuđujuć.

Selidba u Pariz bila je želja tog 27-godišnjaka. Želeo je da privuče više pažnje na sebe i izađe iz Mesijeve senke. Ipak, ishod nije bio onakav kakvom se nadao, zbog čega je poželeo da se vrati u svoj prethodni klub u kojem bi ponovo pristupio nezaustavljivom triju „MSN“ koji je postigao čak 270 golova.

Prašina se ne spušta, pa se na celu situaciju osvrnuo i Luis Suares koji je izjavio da su on i Mesi razgovarali sa Nejmarom, ali da nisu želeli da ga pritiskaju, već su smatrali da treba da mu ostave prostor za razmišljanje.

Sada kada je prošlo sve, mogu da kažem da je bilo izuzetno teško. Nej je prolazio kroz težak period, želeli smo da ga respektujemo i damo mu vremena“, izjavio je Urugvajac.

Suares se osvrnuo i na njihove razgovore od pre dve godine kada je došlo do razdvajanja puteva „MSN“.

Razgovarali samo sa njim i kada je prvi put želeo da napusti Barsu. Leo i ja rekli smo mu da nikada neće naći bolji klub, niti da će igde imati veće šanse za osvajanje Zlatne lopte. On je ipak doneo odluku za koju je smatrao da je najbolja po njega. Sada, dve godine kasnije, njegova odluka bila je da uradi sve što može kako bi se vratio“, rekao je Suares.

Do toga nije došlo i prašina se neće spustiti dok budućnost popularnog Brazilca ne bude izvesna.