"Tuhel je najgori trener PSŽ poslednjih godina"

Francuska 15. feb 20200:21 > 0:23
Jan Kruger/Getty Images

Nekadašnji defanzivni vezista i trener Pari Sen Žermena Luis Fernandes kritički je nastrojen prema sadašnjem stručnjaku tog kluba Tomasu Tuhelu i smatra da on ne postiže zadovoljavajuće rezultate, s obzirom na kapacitete koji su mu na raspolaganju.

Bagu Blanco/Getty Images

Uzevši u obzir rezultate prošle sezone, Tuhel je najgori trener od kada su ljudi iz Katara preuzeli klub, što je bilo 2011. godine“, istakao je Fernandez i dodao da Nemca ne smatra kvalitetnim trenerom.

On je i dalje daleko od nivoa jednog Jirgena Klopa, Pepa Gvardiole ili Karla Ančelotija“.

Tuhel je u svojoj prvoj godini sa „Svecima“ osvojio domaći šampionat, ali se sa Ligom šampiona pozdravio u osmini finala. Nekadašnji francuski reprezentativac posebnim neuspehom smatra poraz od Mančester Junajteda u elitnom evropskom takmičenju – posle pobede u gostima 2:0, PSŽ je kod kuće zabeležio poraz 3:1.

To je svakako ostavilo tragove. Da li je ta trauma prevaziđena, videćemo protiv Dortmunda. Da bi ostao na klupi Pari Sen Žermena, Tuhel ne samo da mora da prođe osminu finala pobedom protiv svog nekadašnjeg kluba, već odgovorni žele plasman u finale. Oni imaju sve preduslove za to. Ali, svakako moraju da imaju poštovanja prema Dortmundu“, zaključio je 60-godišnjak.