Barsa sve dalje od Nejmara: PSŽ hoće samo novac

Francuska 4. jun 202020:44 > 20:51
Angel Martinez/Getty Images

Veoma ambiciozno Barselona je krenula u misiju vraćanja Nejmara i dovođenja još jednog skupog napadača. Da bi to realizovali na Kamp Nou su se odlučili da delom te transfere realizuju slanjem nekih igrača u suprotan pravac. Ali Parižani za to nisu zainteresovani.

Ovu taktiku Barselona već uveliko primenjuje u pregovorima sa Interom, želeći da kroz razne igrače (Vidal, Semedo u prvom redu) smanji novčani deo od traženih 111 miliona evra za Lautara Martinesa. Istu taktiku pokušava da sprovede sa Pari Sen Žermenom, jer španski šampion nema između 250 i 300 miliona evra potrebnih za operaciju oba transfera.

Barselona je spremila za Pari Sen Žermen „ekskluzivniji“ paket u vidu Antoana Grizmana i Usmana Dembelea. Međutim, Parižani su dali jasan odgovor da ih zanima samo novac. S obzirom da je pandemija koronavirusa oborila cene igrača na tržištu, malo su smanjili zahteve za Nejmara, ali ne mnogo. Od početnih 220 miliona došli su na 175 miliona evra, ali je i to za Barselonu, u ovom trenutku, nemoguća misija.

Mada, ko zna. Možda uspe Barselona da naplati sve viškove, među kojima su Dembele, Kutinjo, Vidal, Rakitić, pa i da žrtvuje Grizmana i Semeda, kako bi došla do potrebnih novca za Brazilca i Argentinca iz Intera. Ipak, kako stvari stoje, male su šanse za tako nešto.