Tuhel: Je li to zbog umora? Gasperini: Nisam gledao

Francuska 25. jul. 202018:54 > 18:59
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Francuska fudbalska zvezda Kilijan Embape izbegla je težu povredu ligamenata, posle brutalnog starta koji je pretrpeo u petak, na finalu Kupa Francuske. Ipak, njegov nastup u avgustovskoj Ligi šampiona je pod znakom pitanja.

Povratak francuskih fudbalera na terena posle četiri i po meseca pauze doneo je Pari Sen Žermenu radost zbog osvojenog pehara kupa, ali i veliku brigu zbog povrede dva igrača. Tilo Kerer je na povratku izdržao samo 20 minuta, posle čega je morao da bude zamenjen, ali je start Loika Perana nad Kilijanom Embapeom deset minuta kasnije šokirao javnost i umalo izazfvao opštu tuču. Peran je isključen, ali su Embapeove suze na nosilima i štake sa kojima se vratio na tribine izazvale silan strah u Gradu svetlosti.

„Tilo je dobio udarac i morao da izađe, nije više mogao da istrči sprint. Što se tiče Kilijana, svi ste videli. Ne znam šta da kažem, treća utakmica sa Sent Etjenom, treći crveni u prvih pola sata. Je li to zbog umora? Nisu to dobre vesti za nas, uopšte nisu.. Svako ko je video ovu situaciju je zabrinut, svako ko je video ovaj start je zabrinut, naravno da sam zabrinut”, rekao je trener PSŽ Tomas Tuhel. 

Peranov start je odmah obišao svet. U isto vreme kad i finale kupa Francuske, u Milanu se igrao meč Serije A između Milana, i rivala PSŽ u četvrtfinalu Lige šampiona Atalante. Odmah posle meča novinari su pitali trenera La Dee Đan Pjera Gasperinija šta misle o Embapeovoj povredi.

„Nisam gledao meč i sada me pitate o tome. Ne znam kako je bilo, ali sam čuo za Kilijanovu povredu. Iskren sam kada kažem da se nadam da nije ništa ozbiljno. Embape je fantastičan fubaler, svetska klasa, a kada pobeđujete takve, stičete veću slavu”.

Jutro kasnije ispostavilo se da povreda nije toliko dramatično koliko je izgledalo, jer su ligamenti članka ostali celi. Međutim, tek u ponedeljak znaće se da li će u avgustu moći da zaigra u nastavku Lige šampiona. Parižane pre toga, poslednjeg julskog dana, čeka borba za četvrti trofej u franscuskoj sezoni, liga kup, sa Lionom. Atalanta će im biti rival u Lisabonu, 8. avgusta, a ako prođu to iskušenje, u polufinalu bi igrali sa boljim iz duela Lajpcig – Atletiko Madrid. Embape je u ovoj sezoni dao 30 golova, uz 18 asistencija na 34 utakmice, od toga pet plus pet na sedam mečeva Lige šampiona.