Do kraja avgusta samo 5.000 navijača na tribinama

Francuska 29. jul 20209:31 > 9:33
Podeli:
Paul Miller/Getty Images

Francuska je među retkim zemljama koje nisu završile fudbalsku sezonu 2019/20. Nova sezona počeće 21. avgusta, a na snazi će biti ograničenje broja navijača na tribinama.

Francuska je među prvim zemljama donela odluku da fubdalska sezona ne bude nastavljena. Iako je to podiglo mnogo prašine i izazvalo brojne nezadovoljne reakcije, čelnici Lige 1 nisu menjali odluku.

Sezona 2020/21. u Francuskoj će početi 21. avgusta, a u utorak je francuska Vlada potvrdila da na snazi do kraja avgusta ostaje odluka da fudbalskoj utakmici ne može da prisustvije više od 5.000 ljudi.

Prošlog petka odigrano je u Francuskoj finale Kupa, a duelu Pari Sen Žermena i Sent Etjena prisustvovalo je samo 2.805 ljudi. Sent Etjen čak nije ni preuzeo 900 ulaznica koje su bile namenjene njegovim navijačima.

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu izjavila je da odluka o ograničenom borju navijača ostaje na snazi do kraja avgusta zbog zabeleženog porasta broja zaraženih, ali i da će lokalne vlasti, u skladu sa razvojem situacije možda već od 15. avgusta moći da za neke događaje povećaju broj ljudi koji mogu da se okupe.