Jilmaz se vraća u Tursku?

Podeli:
REUTERS/Pascal Rossignol

Burak Jilmaz igra jednu od najboljih sezona u karijeri i jedan je od najzaslužnijih što je Lil na čelu francuske Lige 1.

Turčin, koji ima 35 godina, postigao je 13 golova na 25 utakmica. U poslednja dva kola postigao je tri gola, a bio je najzaslužniji za veliki preokret protiv Liona u prošlom kolu, kada je Lil slavio 3:2, a on dva puta pogodio mrežu rivala.

povezane vesti

Njegove sjajne partije nisu prošle nezapaženo. Iako je u zrelim godinama, Fenerbahče želi da ga vidi u svojim redovima. Zanimljivo je da je 2008. godine bio član „žuto- plavih“ iz Istanbula, ali je odigrao samo šest mečeva bez postignutog gola.

Najviše uspeha u Turskoj imao je kao igrač Galatasaraja za koji je od 2012. do 2016. na 105 utakmica postigao 65 golova. Solidan je bio i u Bešiktašu od 2018 do 2020. kada je na 40 mečeva 24 puta tresao mreže rivala.
Kao glavni konkurent Jilmazu za dolazak u Fenerbahče spominje se Olivije Žiru. Francuz je trenutno član Čelsija, ali od dolaska Tomasa Tuhela na klupu tima iz Londona, gotovo i da ne dobija priliku da igra.

Komentari

Vaš komentar