Kup Francuske: Amateri izbacili Klermon, prošao i petoligaš

Guliver

Pobede četvrtoligaša u Kupu Francuske već i nisu toliko iznenađenje, pa su plasman u četvrto kolo obezbedili Gras i Puž-an-Valaž.

Često čujete floskulu da je kup takmičenje u kojem je najlakše napraviti iznenađenje i da se ona često dešavaju. Ali, posebno je to slučaj kad se radi o Kupu Francuske, a izuzetak nisu bili ni mečevi treće runde ovog takmičenja. 

Apsolutnu senzaciju načinio je tim Strazbur Kenigshofen, koji igra u amaterskom rangu francuskog fudbala. Ova ekipa iz grada na granici sa Nemačkom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca prošla je u narednu fazu – 0:0, 4:3 penalima. Za goste, koji su trenutno deveti na tabeli u elitnom rangu, igrao je i srbin Komnen Andrić. 

Veliko iznenađenje načinila je i malo poznata ekipa Taon, koja je bila bolja od Amijena – 1:0. Plasman u četvrto kolo izborili su i četvrtoligaši, Gras je bio bolji od Taponesa – 1:0, dok je Puž-An-Velaž eliminisao člana elitnog ranga, ekipu Nice, golom Tunišanina Ben Fređa u trećem minutu – 1:0. 

Lion je bio bolji od Meca – 2.1, presudio je autogol Kandea iz 77. Minuta. Veliko iznenađenje je i prolazak Rodeza u narednu fazu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u duelu sa Monakom – 2:2, 4:3. Tim iz Kneževine je imao prednost od 2:0, pogocima Akliušea i Ben Jedera, ali su gosti izjednačili preko Mendeša u 42. i Abdenura u 80. minutu, a potom su imali više sreće i koncentracije prilikom jedanaesteraca. Uloge favorita opravdali su Bastija, Brest, Marsej, Lens, Nior, Nant… 

Komentari

Vaš komentar