Leu za tri godine 110 miliona, platu dobija i u kriptovaluti

Francuska 18. sep. 20219:05 > 9:105 komentara
Podeli:
Imago Sports

Francuski Lekip na svojoj naslovnoj strani u subotu donosi saznanja o plati Lionela Mesija. Radi se o ogromnim svotama novca, a plata Argentinca će se povećavati u narednim sezonama.

Mesi je sa Pari sen Žermenom potpisao dvogodišnji ugovor, a ukoliko obe strane budu zainteresovane onda će produžiti saradnju na još jednu sezonu. Leo će u prvoj svojoj sezoni inkasirati 30 miliona evra, da bi mu u drugoj godini plata bila 40 miliona. Ukoliko se Mesi odluči da bude tri sezone u Parizu, onda će i u trećoj godini ugovora dobiti 40 miliona evra.

Ukupno će Mesiju Pari sen Žermen za tri sezone dati 110 miliona evra, a interesantno je da će Mesi potencijalno zaraditi još više. Naime on je potpisao klauzulu ugovora po kojoj će mu jedan milion evra biti isplaćen u kriptovaluti. Ako Lionel i njegovi finansijski savetnici budu dobro procenili situaciju sa kretanjem kriptovalute bogatstvo Argentinca će biti daleko veće.

Lionel ima trenutno istu platu kao i Nejmar, samo što će Brazilcu godišnja primanja biti smanjivana kako ugovor odmiče. Što se tiče poređenja sa Kilijanom Mbapeom tu je razlika već osetno veća. Francuz zarađuje oko 12 miliona evra, a ugovor mu ističe na kraju sezone pa je moguće da će on tražiti sreću negde drugde ukoliko mu PSŽ ne bude dao veću zaradu.

Dok Lionelu ležu pare na račun, PSŽ i dalje čeka prvi gol Argentinca. On je odigrao dve utakmice za sada u dresu „svetaca“ ali još nema pogotka. Prva naredna prilika za to je nedelja kada na „Park prinčeva“ dolazi Olimpik iz Liona.

Komentari

Vaš komentar