„Mbape je hteo da prestane da igra za reprezentaciju“

Francuska 20. jun. 202211:45 > 11:511 komentar
Podeli:
Stuart Franklin/Getty Images

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape prošle godine je želeo da trajno napusti reprezentaciju Francuske, otkrio je u intervjuu za " Le Journal du Dimanche" predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Noel Le Gret. Razlog za to je bilo ispadanje iz osmine finala sa Evropskog fudbalskog prvenstva.

„Sastali smo se posle utakmice i tada mi je saopštio da oseća da mi kao savez nismo stali iza njega nakon promašenog penala i kritika na društvenim mrežama. Pet minuta smo sedili u mojoj kancelariji, bio je jako ljut, nije više želeo da igra za reprezentaciju“, rekao je Le Gret, pa potom nastavio:

„Znate njegov karakter. U tom trenutku bio je frustriran. Kilijan je rođeni pobednik i posle eliminacije osećao je bes, kao uostalom i svi mi. Inače je uvek na raspolaganju medijima. On je odličan kao osoba i daleko bolji timski igrač nego što bi ljudi mogli da zamisle“.

Međutim, kada je izašao intervju Mbape ga je podelio na društvenim mrežama i napisao da nije bio ljut zbog  penala, već zbog rasizma, dok je Le Gret smatrao da rasizma nije bilo.

Komentari

Vaš komentar