Prekinut meč Nice i Marseja, navijači na terenu (VIDEO)

Francuska 22. avg 202122:53 > 23. avg 2021 0:327 komentara
Podeli:
Dimitri Paje
REUTERS/Eric Gaillard

Poslednji meč nedeljnog programa trećeg kola francuske Lige 1 doneo je na „Alijanc rivijeri“ duel Nice i Olimpika iz Marseja, a meč je prekinut u drugom poluvremenu pri vođstvu domaćih 1:0 zbog uletanja navijača na teren. Neki od igrača su bili meta huligana, a obezbeđenje nije uspelo da spreči i kontakt navijača sa fudbalerima u nekim trenucima. Meč je posle duge pauze trebalo da bude nastavljen, ali pošto na terenu nije bilo fudbalera Marseja, sudija je prekinio duel i očekuje se da će on biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za Nicu.

Francuska:

Čitav incident je počeo kada su navijači Nice gađali flašom Dimitrija Pajea dok je izvodio korner, a on im je uzvratio i bacio flašu u njihovom smeru. Tada je došlo do incidenata, koji se dugo nisu smirivali. Igrači su potom otišli u svlačionice dok su organi reda pokušavali da uspostave kontrolu.

U čitavom metežu učestvovao je i Horhe Sampaoli – Argentinac je bio na ivici fizičkog obračuna sa defanzivcem Nice Žan Klerom Todiboom.

U tom trenutku Nica je vodila rezultatom 1:0, a pogodak je u 49. minutu postigao Danac Kasper Dolberg.

Neki od igrača Olimpika su i povređeni u incidentima.

Na kraju je doneta odluka da se meč nastavi, a fudbaleri Olimpika nisu želeli da se vraćaju sa teren. Igrači Nice bili su na igralištu, pa je sudija morao da prekine duel. Budući da fudbaleri godstiju nisu bili na terenu u vreme u koje je od njih to zatražio organizator, očekije se da će duel biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina.

Komentari

Vaš komentar