PSŽ osudio učešće svojih navijača u tuči u Nici

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images)

Francuski šampion Pari Sen Žermen najoštrije je osudio nasilje na tribinama pre početka utakmice Nica – Keln u Ligi konferencije, pošto su mediji objavili kako su u tuči učestvovali i navijači tima iz Pariza.

Utakmica između Nice i Kelna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih sukoba francuskih i nemačkih navijača na tribinama.

povezane vesti

Neredi su počeli kada su se nemački huligani probili sa svog sektora, i napali domaće navijače i policiju. Gostujućim navijačima pridružili su se i huligani PSŽ-a. U neredima su povređene 32 osobe, a četiri su završile u bolnici.

„Pari Sen Žermen najoštrije osuđuje nasilje tokom utakmice između Nice i Kelna. PSŽ je više od decenije jedan od klubova koji su najviše posvećeni iskorenjivanju nasilja na fudbalskim stadionima“ poručili su sa Parka prinčeva.

PSŽ je objavio kako je grupa „Supras Auteuil“, koja je učestvovala u neredima, raspuštena u aprilu 2010 i da njeni bivši članovi nisu priznati kao navijači Pari Sen Žermena. Zabranjen im je dolazak na stadion.

Klub podseća da priznaje samo organizacije navijača koje imaju potpisan ugovor o pravima i dužnostima navijača kako bi garantovao optimalne uslove u svom ograđenom prostoru i prilikom putovanja.

Komentari

Vaš komentar