Enigma Vidić

Od specijalnog izveštača – Trenutak odluke se bliži, duel u Mariboru sa Slovenijom (utorak, 20.45) doneće konačno odgovor na pitanje da li reprezentacija Srbije ima kvalitet da se plasira u baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Selektor Srbije Vladimi Petrović sigurno će duel u “Ljudskom vrtu” gledati bezbrižnije ako štopersko mesto zauzme as Mančester junajteda Nemanja Vidić.

– Nemanja je još rovit, ali dobro trenira. Vdiećemo sutra da li će igrati – ostao je zakopčan Petrović na pitanje o Vidićevom statusu.

Iako Slovenija nema takmičarski impertativ u poslednjem duelu kvalifikacija, Pterović smatra da će duel u Mariboru imati veliki takmičarski naboj.

– Svaka utakmica sa reprezentacijama bivše SFRJ je derbi. Kao što je nam stalo da pobedimo Sloveniju, tako je i domaćinu stalo da nas pobedi. Tako je uvek kada igraju nacionalne selekcije iz bivše države.

Selektor Srbije objašnjava da je atmosfera u ekipi bolja nego neposredno posle remija sa Italijom.

– Raspoloženje je bolje. Objasnio sam igračima da je super rezultat što nismo izgubili od Italije. Dva dana pričam da je to veliki uspeh, jer smo igrali protiv jedne od najjačih evropskih selekcija.

O Sloveniji Pižon ima samo reči hvale.

– Jaka su reprezentacija, timski jaka. Tačno je da su izgubili tri utakmice kod kuće u ovim kvalifikacijama, ali to nam samo otežava situaciju. Trudiće se da poprave utisak i da ne dožive četvrti poraz u Sloveniji – podvukao je Petrović.

Portparol nacionalnog tima Aleksandar Bošković istakao je da su sve karte za meč u Mariboru rasprodate unapred, u paketu za tri utakmice kvalifikacija. Bošković je zamolio naše navijače da ne dolaze na utakmicu, jer ne mogu da uđu na stadion bez slovenačkih dokumenata.

Author: Sportal