Gana – Nigerija (Sport Klub 21.00h)

U utorak veče od 21.00h, na kanalu Sport Klub moći ćete da gledate duel Gane i Nigerije, dve možda i najjače reprezentacija Afrike.

Pobeda od 2:0 u Sudanu odvela je Ganu na finalni deo Kupa afričkih nacija.

Selektor “crnih zvezda” Goran Stevanović sada je postavio novi cilj, titulu šampiona Afrike.
“Plasirali smo se među 16 najboljih selekcija Crnog kontinenta, a koliki je to uspeh pokazuje i činjenica da u završnici neće biti Južne Afrike, Egipta, Kameruna, Nigerije. Kada sam Ganu preuzimao, jedan od ciljeva je bio i afrički šampionat koji nije osvojen 30 godina. Prvi korak smo napravili, idemo dalje”, rekao je bivši trener Paartizana.
Gana je igrala sjajno na Svetskom prvenstvu, ali je i dalje gladna uspeha.

“Igrači Gane imaju mentalitet sličan našem. Poseduju kvalitet, ali nisu ništa osvojili. Zato ćemo se dobro pripremiti da bismo u januaru, u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji pokušali i nemoguće, da se popnemo na vrh”.
Da Gana polako ”menja svest“ pokazala je i utakmica u Sudanu.
“U Africi je svaki domaćin u prednosti 70 odsto. U Sudanu su velike vrućine, a oni su zakazali utakmicu u četiri popodne. Međutim, pokazali smo da možemo i hrabro i dobro”, objasnio je Stevanović.
A pred taj meč, naš stručnjak se našao na udaru dela štampe zato što nije zvao Boatenga i Ajeva.
“Ne bih se upuštao u komentare, verujem da su svi kritičari videli da znam šta radim, da imam viziju”.
Stevanović je ponosan i na gol razliku – 13:1.
“Primili smo samo jedan gol, kao u kvalifikacijama za SP kada sam radio sa Ilijom Petkovićem u reprezentaciji Srbije i Crne Gore. A na četiri meča postigli smo 13 golova, iako ranije Gana i nije bila previše efikasna”.
Gana u utorak igra prijateljsku utakmicu sa Nigerijom u Londonu, a Plavi će u Beograd za dvadesetak dana.
“U Gani je počelo prvenstvo pa idem da gledam neke potencijalne kandidate. U novembru imamo dve prijateljske utakmice i posle toga više neće biti provera”.

Author: AK