Miroslav Radović: Partizan me je koštao živaca

Fudbal ostalo 2. sep 201615:26 > 15:32
Getty Image/ EuroFootball

Fudbaler Miroslav Radović ovog prelaznog roka uspeo je da dođe u Partizan i posle samo 76 dana pređe u poljsku Legiju, za koju je već nastupao.

Mnoge je ovakav potez šokirao, a on je u razgovoru za poljski sport.se.pl pokušao da objasni zašto se odlučio na takav korak.

„Eliminisani smo smo iz Evrope, posle čega atmosfera nije bila najbolja. Mnogo toga dolazilo je iz svlačionice. U medijima je bilo čudnih izjava nekih ljudi koji su povezani sa klubom. Usledili su porazi u prvenstvu, posle kojih je otišao trener… Kad ne ide morate da nađete krivca. Ne bežim od odgovornosti za razočarenje. Nisam dete, znam gde smo grešili“, rekao je Radović.

On je rekao da je šef stručnog štaba Marko Nikolić bio protiv njegovog odlaska iz kluba.

„Rekli su mi da to ne radim. Novi trener Marko Nikolić, s kojim sam sarađivao u Olimpiji iz Ljubljane, rekao mi je: „Želim da ostaneš, ali poštovaću svaku tvoju odluku“. Bio sam odlučan u nameri da odem. Na taj način sam poslušao svoje srce. Vratio sam se u Varšavu, jer sam zaista to želeo“.

Novinare je zanimala reakcija Grobara na njegov odlazak.

„Nije čudo što tako reaguju, jer su Partizanovi navijači strastveni. Iz njihovog ugla deluje čudno da igrač na početku leta dođe, a na kraju istog prelaznog roka ode. Meni se, pak, čini da niko nije očekivao da ću se vratiti u Poljsku. Koštalo me je dosta živaca. Srećom, sve je to završeno“.

U Legiji je za devet godina postao najbolji stranac u istoriji. Objasnio je zašto je na početku 2015. otišao u Kinu.
„Osećao sam se beskorisnim. Trener Stanislav Čerčesov imao je svoju viziju ekipe i s tim u vezi prva Radovićeva epoha u Legiji se završila“.

Poljacima se učinilo da se Radović ugojio, ali se on ne slaže sa njima.

„To su smešne optužbe. Nemam problem sa kilažom. Imam 78 kilograma. S obzirom na moju visinu to nije problem. Ne moraju svi da budu lepotani, niti da imaju jake mišiće da bi na terenu pokazali sve što znaju“, rekao je Radović.