Mihajlović pred otkazom, čeka ga Srbija?

Pritisak navijača Fiorentine na trenera Sinišu Mihajlovića narednih dana biće intenziviran, to je sigurno. „Ljubičasti“ su u utorak poraženi u Torinu od Juventusa (1:2) uz lošu partiju, a mediji na Apeninima naredni duel Toskanaca, protiv Đenove, vide kao „biti ili ne biti“ sa Srbina. Ekipa iz Medičijevog grada već pet kola ne zna za pobedu, 12. je na tabeli, a priče o Mihinoj smeni su učestale, iako i dalje uživa podršku klupskih starešina i igrača.  

– Nastavljam dalje putem kojim sam krenuo ne želelći da me poremete određene kritike i uvrede – rekao je Mihajlović posle meča sa Juventusom, a povodom sve glasnijih priča o njegovoj smeni.

Fiorentina je odigrala veoma loše u Torinu i može da bude zadovoljna porazom od samo 1:2.

– Mi praktično nismo igrali u prvom poluvremenu. Juventus je bio mnogo bolji i mogao je lako da vodi 3:0, ali se, srećom, to nije dogodilo. Bili smo uplašeni i nismo pokazali karakter. U drugom poluvremenu smo zaigrali bolje i pokazali smo drugačiji pristup, znajući da nemamo šta da izgubimo. Mogu samo da čestitam Juventusu koji je zaslužio pobedu.

Razlazom Mihe i Toskanaca, ako se sve kockice posle toga slože, profitirala bi reprezentacija Srbije. Siniša već izvesno vreme figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za klupu „orlova“. Selektorska pozicija je jedan od primarnih ciljeva u trenerskoj karijeri bomabrdera iz Borova. Ranije je odbijao tu mogućnost čekajući pravi trenutak, a teško da će mu u se skorije vreme ukazati bolja prilika od ove sada. 

Author: Sportal