Rumunski navijač optužen za napad

Meč rumunskog prvenstva između Petrolula iz Ploišetija i Steaue iz Bukurešta prekinut je u nedelju pre poluvremena, zbog incidenta sa navijačima.
Navijač domaće ekipe Dragoš Petrut Enaše je uhapšen nakon što je istrčao na teren da bi udario defanzivca Steaue Georgea Galamaza. Galamaz je udaren metalnim predmetom, zbog čega mu je slomljena jagodica. 
„Galamaz je pretrpeo frakturu jagodične kosti i oporavljaće se šest nedelja“, rekao je sportski direktor Steaue, Narcis Radučan.
Naknadno je utvrđeno da je navijač domaće ekipe bio pod dejstvom droge i da je bio isprovociran kada je sudija Robert Dumitru dosudio penal za goste koji su posle toga poveli sa 2:0. 
Napad na Galamaza je razbesneo igrače Steaue koji su uzvratili, posle čega su Razvan Stanča i Novak Martinović isključeni zbog udaranja navijača dok je ovaj ležao na zemlji. 
Nakon 20 minuta pauze igra je nastavljena, ali su domaći navijači bacali baklje na teren, posle čega je rezervni golman Ćiprijan Tatarusanu zadobio opekotine po licu. Nakon toga, meč je i definitivno prekinut.

Author: M.T.