Brazil: Sao Paulo od 3:1 do 3:4

Podeli:

Šta je potrebno da Sao Paulo dobije utakmicu? Posrnuli tim sa „Morumbija“, koji već osam kola ne zna za pobedu, ni u devetom pokušaju nije uspeo da „upiše“ tri boda, iako je bio veoma, veoma blizu. Naime, „trikolori“ su u Salvadoru protiv Baije vodili rezultatom 3:1 posle pogotka Sisera na isteku sata igre. Izgledalo je da će konačno i pobediti, ali desilo se „čudo“ – nisu! Izgubili su 3:4, a fudbaleri domaćeg tima koji će do kraja voditi borbu za opstanak bili su režiseri velikog preokreta koji je obeležio mečeve odigrane u noći između subote i nedelje.
Osam minuta pošto je ušao u igru, pri vođstvu gostiju od 3:1, Lulinja je zatresao mrežu Denisa, a samo pet minuta kasnije Fahel je izjednačio i najavio dramatičnu završnicu. Maleroznim gostima voda je ušla u uši, a za njihov potpuni slom „pobrinuo“ se njihov defanzivac, Luiz Eduardo, koji je u 83. minutu postigao autogol.
Sao Paulo je ostao na osmoj poziciji sa 50 bodova, osam manje od lidera Korintijansa i Vaska.
Pet kola pre kraja titula, čini se, izmiče Botafogu. Tim iz Rija, koji i dalje drži priključak za vodećim tandemom, izgubio je treću od poslednje četiri utakmice. Pred svojim navijačima koji su očekivali ništa manje od pobede Abreua i kompanije, učenici Saia Žuniora su ih razočarali. Figuirense je pobedio rezultatom 1:0, golom koji je već u šestom minutu postigao njihov vodeći strelac Žulio Cezar (10 golova u sezoni).
Trijumf gostiju, ipak, ne bi trebalo da iznenađuje nikoga, jer je tim iz Florijanopolisa trenutno u najboljoj formi i seriji rezultata u ligi. Ovo je sastavu sa ostrva Svete Katarine bila peta uzastopna pobeda, a bez poraza su već 12 rundi! Peti su na tabeli i u preostalih pet mečeva mogli bi da se umešaju u borbu za sam vrh. Njihov konačan plasman u velikoj meri zavisiće od ishoda sa direktnim konkurentima iz vrha, Flamengom, Fluminenseom i Korintijansom.        

Author: Sportal