FA od Telegrafa traži sve dokaze o korupciji

Fudbal ostalo 30. sep. 20169:54 > 9:55
Podeli:
Dave Thompson/Getty Images

Fudbalska asocijacija Engleske zatražila je od „Dejli Telegrafa“ da joj dostavi kompletan materijal posle optužbi o korupciji koje je objavio taj dnevni list.

Izveštaj o istrazi „Telegrafa“ objavljen je ove nedelje, a u njemu se navodi da je dosadašnji selektor Engleske Sem Olardajs savetovao menadžere kako da zaobiđu pravilo treće strane kod transfera igrača, za šta je dobio 400.000 funti. Uz Olardajsa, koji je napustio mesto selektora, još osmorica bivših i sadašnjih menadžera Premijer lige je imenovano.

Među njima je pomoćnik menadžera Sautemptona Erik Blek, ali on negira optužbe, isto kao i pomoćnik Barnlija Tomi Rajt, koji je dobio otkaz.

„Zatražili smo potpuno i nesputano otkrivanje materijala od Dejli Telegrafa. Tek treba da nam sve bude dostavljeno. Fudbalska asocijacija Engleske želi da bude u poziciji da istraži u potpunosti ovaj slučaj što pre je moguće, a zbog toga će se Fudbalska asocijacija Engleske sastati i sa londonskom policijom sledeće nedelje. Fudbalska asocijacija Engleske sve optužbe te prirode shvata ozbiljno i posvećena je tome da ih u potpunosti istraži u saradnji sa još jednim odgovarajućim telom“, stoji u saopštenju Fudbalske asocijacije Engleske.

Olardajs je napustio mesto selektora u utorak pošto je Fudbalska asocijacija Engleske objavila da se poneo neprimereno pošto je objavljen video kojim se dovodi u vezu sa korupcijom.

Garet Sautgejt je preuzeo reprezentaciju za naredne četiri utakmice, pre nego što se nađe trajna zamena za Olardajsa.