U21: Ubedljivi Crnogorci, Slovenija ostala bez EP

Fudbal ostalo 7. okt. 201619:27 > 19:31
Podeli:
Getty Images/Joern Pollex

Mlada reprezentacija Slovenije, igrači do 21 godine, poražena je u pretposlednjem kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju protiv Litvanije minimalnim rezultatom 1:0. Na ovaj način Slovenci su izgubili sve šanse za plasman na završni turnir.

Jedini gol za domaću selekciju postigao je Manfridas Ruzgis u 72. minutu. Slovenija je bila bolji rival, imala više šuteva na gol, kao i veći posed lopte, ali nisu mogli čak ni do boda, koji bi im održao kakvu takvu nadu. Slovenci su treći u grupi sa 15 bodova, iza Srbije koja ima 18 i Italije sa 23 boda.

Crna Gora, koja je izgubila sve šanse da se nađe na Evropskom prvenstvu, dočekala je Belgiju, koja se bori da kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije ode na završnu smotru. Ipak, domaćin je slavio ubedljivu pobedu sa 3:0, golovima Vladimira Jovovića i Aleksandra Boljevića (dva gola).

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbedile su Nemačka i Češka. Nemci su u pravoj goleadi savladali Rusiju 4:3, dok su Knedličke bile ubedljive protiv Moldavije 4:1.

U ostalim do sada završenim mečevima Farsk Ostrva – Austrija 0:1, Luksemburg – Jermenija 1:0, Bugarska – Danska 0:3, Finska – Azerbejdžan 0:0, Malta – Letonija 1:0, Norveška – Švajcarska 2:1, Slovačka – Belorusija 3:1.