Spektakularan ispraćaj Milita u penziju

Fudbal ostalo 13. nov 201613:24 > 13:32
Getty Image

Dijego Milito rešio je da završi karijeru profesionalnog fudbalera, a klubovi za koje je nastupao argetinski Rasing i italijanski Inter, organizovali su spektakularan prijateljski meč u njegovu čast.

Milito okačio je kopačke o klin u 37. godini života, a na oproštaju je rekao:

„Odlazim ostavrenih snova. Sanjao sam da karijeru završim u dresu Rasinga. U ovakvom danu ne mogu da ne pomenem ljude iz Evrope. Đenova me je dovela u Evropu i učinila me poznatim fudbalerom, a njeni navijači su me uvek tretirali bogovski. Saragosa mi je omogućila da igram u velikom prvenstvu kao što je španska Primera. A onda Inter… Nezaboravne godine sam proveo u Interu. Uvek sam se osećao posebno u tom klubu. Interovi navijači su mi pružili momente za pamćenje. Hvala im svima”, rekao je popularni Prinćipe i dodao:

„Nemam reči da opišem ovaj osećaj. Hvala svima, jer osećaj kada završiš karijeru u Rasingovom dresu na Cilindru je nešto neopisivo. Hvala ti moj voljeni Rasinže, hvala vam divni navijači. Kao što kaže naša pesma: najbolja stvar koju Rasing ima su njegovi ljudi”, zaključio je Milito.

Na meču su igrali njegovi prijatelji poput Havijera Zanete, Frančeska Tolda, Roberta Ajala, Maksija Rodrigeza i Ivana Kordobe…

Dijego Milito je sa Interom osvojio Ligu šampiona 2010. godine, kada je postigao dva gola u finalu protiv Bajerna.

https://youtube.com/watch?v=GfBnTjtwRlQ