Blater: Nezahvalni Infantino mi ne odgovara na pozive

Fudbal ostalo 9. dec 20161:02 > 1:18
Podeli:
Philipp Schmidli / Stringer

Bivši predsednik FIFA Sep Blater se požalio kako nikako ne može da stupi u kontakt sa novim liderom "svetske kuće fudbala" Đanijem Infantinom.

 80-godišnji Švajcarac, koji je posle više korupcionaških skandala bio primoran da podnese ostavku u FIFA, a pritom je i suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti na šest godina, smatra da novi predsednik više nema poštovanja za njega.

„Posle njegovog izbora imali smo dobar kontakt, a posetio me je kod kuće i razgovarali smo. Predočio sam mu i listu pitanja koja bi trebalo da se reše u FIFA, a još nisu dobila odgovore“, rekao je Blater, kome je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) ove nedelje potvrdio višegodišnju suspenziju.

Infantino je Blateru obećao da će raditi na nerešenim pitanjima, ali onda je izgleda okrenuo „drugi list“.

„Rekao je ‘radićemo na tome’ i više se nikada nije pojavio. Tražio sam ga, poslao sam mu i pismo, a i imam i njegov broj za koju su mi rekli da je ispravan. Nije mi odgovorio, nikada. Nisam video ni u jednoj kompaniji da novi predsednik ne iskazuje poštovanje prema starom predsedniku“, kazao je razočarano Blater o svom nasledniku.