Gaza po starom: Pijanstvo, tuča, rasizam, bolnica

Fudbal ostalo 29. dec 20161:08 > 1:28
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Nekadašnja zvezda engleskog fudbala Pol Gaskojn se nalazi u novim problemima, pošto je hospitalizovan posle tuče u jednom londonskom hotelu.

49-godišnji Englez, poznat po višegodišnjoj borbi sa alkoholizmom, je ponovo posegnuo „za čašicom“ u hotelu As u istočnom Londonu, da bi u pijanom stanju maltretirao ostale goste vređajući ih na rasnoj osnovi.

Kako prenose britanski mediji popularni „Gaza“ je bacao novac na ljude, posle čega je došlo i do tuče. Intervenisala je i policija, a bivši vezista je završio sa povredama glave i prebačen je u obližnju bolnicu. 

Pete Norton/Getty Images

 Jedan od očevidaca događaja je na tviteru objasnio šta se dogodilo.

„Pokušavam da čitam, ali je Pol Gaskojn iza mene i stvara probleme. Gurnuo ga je niz stepenice prijatelj čoveka kog je pre toga udario. U tužnom je stanju. Pljuvao je, dobacivao rasističke opaske, pipao žene, i sve to dok je bacao funte i govorio kako mu otac ima rak“, rekao je svedok događaja Alvin Karpio.

 Gaskojnov portparol Teri Bejker je izjavio njegov klijent nije uhapšen, te da je pušten da ide kući.

Sigurno je da će se „Gaza“ ponovo naći pred sudijom za prekršaje, što za njega nije nikakva novost. Poslednji put je kažnjen sa hiljadu funti u septembru, pošto je utvrđeno da je na rasnoj osnovi vređao telohranitelja zaduženog da ga čuva.