Gvangdžou od 2020. bez stranaca, ostaje samo Skolari

Fudbal ostalo 14. feb. 201717:43 > 17:46
Podeli:
Zhong Zhi/Getty Images

Pošto su poslednjih nekoliko godina ulagali stotine miliona dolara u transfere inostranih igrača, kineski fudbalski klubovi preispituju svoju politiku i planiraju ulaganje u podmladak, umesto u internacionalne zvezde.

Kako mnogi mediji prenose, osvajač kineske Superlige Gvangdžou Evergrande od 2020. godine angažovaće samo domaće igrače.

Moje mišljenje je da se savršena ekipa sastoji od vrhunskog internacionalnog trenera i naših igrača“, rekao je predsednik tog kluba Džijajin Cu.

Čelnici tog kluba su se do sada uglavnom opredeljivali za Južnoamerikance, kao što su kolumbijski napadač Džekson Martines i nekadašnji napadač Borusije iz Dortmunda Paragvajac Lukas Barios. Ipak, izgleda da će se to uskro promeniti, a jedini internacionalac koji će ostati u timu biće brazilski tener Luis Felipe Skolari.

Moramo da povećamo prihode od transfera i da izgradimo tim od mladih igrača, umesto samo da kupujemo strance, Cuov je plan u godinama koje dolaze.

Osim toga, očekuje se da će odluka Fudbalskog saveza Kine, da se smanji broj stranaca koji mogu da uđu u igru u toku jedne utakmice – sa četiri na tri, ublažiti priliv inostranih igrača na Daleki istok.