Zvanično: Rikardo Karvaljo u Kini

Fudbal ostalo 16. feb. 20171:17 > 1:35
Podeli:
Dan Mullan, Getty Images Sport

Još jedno zvučno fudbalsko ime je krenulo put azijskog kontinenta. Portugalski veteran Rikardo Karvaljo još uvek nije u penziji, a njegov novi klub je bogati Šangaj SIPG.

38-godišnji štoper je u Šangaj stigao kao slobodan agent, jer nije imao klub od leta, kada mu je istekao ugovor sa Monakom. Bivši defanzivac Porta, Čelsija i Reala je još početkom godine najavio da će pojačati ekipu trenera Andre Viljaš-Boaša, za koju igraju i poznati Brazilci Elkeson, Oskar i Hulk i kapiten Uzbekistana Odil Ahmedov. 

Karvaljo će prema najavama biti rezervna varijanta u timu, pošto je Fudbalski savez Kine ograničio broj stranih igrača na jednom meču na tri. To je potvrđeno i iz uprave Šangaja.

„Ako neko od ostale četvorice stranih igrača bude povređen, Karvaljo će dobiti šansu. On nam je veoma važan zbog prenošenja iskustva na mlade igrače“, rekao je predsednik Šangaja Čen Ksujuan.

Rikardo Karvaljo je sa Portom osvojio tri prvenstva Portugalije, Ligu šampiona i Kup UEFA, tri Premijer lige sa Čelsijem, jednu Primeru sa Realom, kao i Prvenstvo Evrope prošle godine sa reprezentacijom.