Istorija na istoku

Fudbal ostalo 20. feb. 201719:57 > 20:02
Podeli:
Getty Images/Jeff J Mitchell

Čan Juen-ting, trener fudbalskog kluba Istern, šampiona Hong Konga, biće prva žena koja vodi muški fudbalski klub u nekom međunarodnom takmičenju. Njena ekipa će u sredu odigrati prvi meč grupe G azijske Lige šampiona protiv kineskog Gvangdžu Evergrandea.

Na svom „vatrenom krštenju“ Čan će za protivnika imati Luisa Felipea Skolarija, svetskog šampiona sa Brazilom 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, koji sedi na klupi dvostrukog osvajača najelitnijeg azijskog takmičenja.

Veoma sam uzbuđena zbog susreta sa Skolarijem. Jedva čekam da ga upoznam. Međutim, moram se fokusirati na veliki meč svoje ekipe. Reprezentujemo Hong Kong i znamo da imamo veliku podršku„, ističe 28-godišnja Čan.

Podatak da će Čan biti prva žena na klupi nekog muškog tima nije jedini istorijskog karaktera. I samo učešće Isterna u Ligi šampiona Azije je istorijsko, s obzirom na to da je to prvi klub iz Hong Konga koji nastupa u tom takmičenju.

Azijska Liga šampiona počela je u ponedeljak utakmicama A i B grupe. Aktuelni šampion je južnokorejska ekipa Jeonbuka koja nije izborila plasman za ovosezonsko takmičenje.