TV stanica otkazala brazilski derbi zbog "strima"

Fudbal ostalo 21. feb 201713:13 > 13:17
Podeli:
Alexandre Loureiro, Getty Images Sport

I to se dešava...

Derbi meč brazilske lige između Atletiko Paranaensea i Koritibe trebao je da počne, ali je samo nekoliko minuta pred početak otkazan. A otkazala ga je televizija Rede Golobal koja je zvanični nosilac TV prava za brazilsku ligu.

TV stanica je odlučila da zabrani odigravanje meča jer su od zvaničnika lige dobili informaciju da oba kluba planiraju da na internetu, tačnije preko Ju Tjuba i Fejsbuka dozvole ilegalan „strim“. Klubovi su se na ovakav potez odlučili iz protesta jer, kako navode strani mediji, nisu zadovoljni količinom novca koju dobijaju na ime TV prava.

Sudija Roberto Alves obavestio je čelnike lige da klubovi nemaju odgovarajuće TV akreditacije što je i bio razlog da otkaže meč.

Predsednik Atletiko Paranensea Luis Salim Emed okarakreisao je celu situaciju kao „globalnu sramotu“ i za to okrivio televiziju i ligu.

„Ovakav stav predsednika lige je nedopustiv. Klubovi neće dozvoliti da se mečevi odlažu zbog ovakvih stvari. Ovo je sumanuta ideja, ali srušićemo i ovu prepreku. Nećemo dozvoliti da budemo taoci nekog brodkastera“ poručio je Emed.