Azijska LŠ: Pobede Lekvije i Al Hilala

Fudbal ostalo 10. apr. 201721:20 > 21:42
Podeli:
Getty Images/Joern Pollex

U uvodnim mečevima četvrtog kola azijske Lige šampiona pobede su zabeležili katarska Lekvija nad Esteglalom iz Irana (2:1) i Al Hilal iz Saudijske arabije koji je savladao Al Vahdu, klub iz UAE (1:0). U mečevima Persepolis - Al Rajan i Al Džazira - Al Fateh nije bilo golova.

U derbiju grupe grupe B Lekvija je posle preokreta golovima Nam Tae Hea u 35. i Ali Almoeza u 43. minutu došla do tri boda. Jedini gol za Esteglal postigao je Nong u 9. minutu.

Drugi meč grupe između Al Džazire i Al Fateha završen je najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Posle četiri kola na čelu grupe nalazi se Lekvija sa osam bodova, sedam ima Esteglal a dva boda manje Al Fateh. Poslednja na tabeli je Al Džazira sa samo jednim osvojenim bodom.

U grupi D Al Hilal je golom Eduarda iz penala u 24. minutu došao do pobede nad autsajderom Al Vahdom. Ak Vahda nije uspela da iskoristi jedanaesterac, neprecizan u 43. minutu bio je Tagliabue.

Duel izmđu Persepolisa i Al Rajana završen je bez golova.

Al Hilal se nalazi na prvoj poziciji grupe sa osam bodova, tri više od drugoplasiranog Al Rajana. Na trećem mestu je Pesepolis sa 5, dok je četvrta Al Vahda sa jednim osvojenim bodom.