Paćuka peti put šampion CONCACAF zone

Fudbal ostalo 27. apr. 20177:00 > 7:06
Podeli:
Clive Rose, Getty Images Sport

Fudbaleri meksičke Paćuke osvojili su Ligu šampiona Severne, Srednje Amerike i Kariba, pošto su u revanšu pobedili UANL Tigres rezultatom 1:0.

U prvom meču u Montereju rezultat je bio 1:1.

Jedini strelac u revanšu bio je Argentinac Franko Hara u 83. minutu.
Revanš finala doneo je atraktivnu igru sa mnogo prilika na obe strane, ali su golmani blistali do samog finiša. Nauel Gusman je u nekoliko situacija spektakularnim odbranama zaustavljao fudbalere Paćuke, dok je Alfonso Blanko skinuo jedan zicer Francuzu Andreu Pjeru Žinjaku i dobro intervenisao u još nekoliko situacija.
Žinjak je u finišu prvog poluvremena fantastičnim udarcem pogodio prečku.
Najveće probleme odbrani Tigresa pravio je najveći meksički talenat Irving Losano, čiji prodori su naterali protivničkog trenera da konstantno menja čuvare, a sudiju da im pokaže četiri žuta kartona.
Ovaj poslednji bio je fatalan po Tigres, jer je bio drugi za Guida Pisara, zbog čega je od 78. minuta Paćuka imala igrača više.
S obzirom na pravilo o golu u gostima, „Tusosi“ su i sa 0:0 imali u rukama titulu, a dodatno su se osigurali u 83. minutu, kada je Gusman načinio jedinu grešku i kratko odbio loptu, na koju je natrčao Hara i doneo pobedu svojoj ekipi. Argentincu, koji je u Paćuku došao iz Olimpijakosa, to je bio šesti gol u Ligi šampiona, a i u prvenstvu Meksika bio je strelac u minimalnoj pobedi nad Tigresima.
U 94. minutu gosti iz Montereja postigli su gol, ali je on opravdano poništen, jer se strelac Žinjak nalazio u ofsajdu.
Paćuka je tako peti put postala CONCACAF šampion, posle 2002, 2007, 2008. i 2010. godine, a jedini uspešniji timovi su Klub Amerika (7 titula) i Krus Asul (6).
Po završetku utakmice dodeljene su nagrade za najuspešnije takmičare u ovoj sezoni CONCACAF Lige šampiona, a sva priznanja dobili su igrači pobedničke ekipe – Hara je izabran za najboljeg igrača takmičenja, Blanko za najboljeg golmana, a Losano je najbolji strelac.
Paćuka će predstavljati svoj kontinent na Svetskom klupskom kupu, koji se u decembru igra u Emiratima.