Srbi blistaju u Belgiji, Mitroviću najviše ocene

Fudbal ostalo 2. maj. 201712:55
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Posle šest odigranih kola u okviru plej-ofa belgijske Župiler lige, srpski fudbaleri bili su veoma zapaženi. Na spisku najbolje ocenjenih defanzivaca za dosadašnji deo plej-ofa našla su se tri reprezentativca Srbije, Stefan Mitrović iz Genta, Uroš Spajić i Ivan Obradović iz Anderlehta.

Stefan Mitrović ubedljivo je prvi na ovoj listi sa prosečnom ocenom 7,2 na pet odigranih utakmica. On je računajući i regularni deo sezone odigrao 48 utakmica do sada u svim takmičenjima za ekipu Genta i postigao je tri gola. Njegov tim se trenutno nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 37 bodova, pet manje od lidera Anderlehta.

Defanzivac Anderlehta Uroš Spajić nalazi se na trećem mestu ove liste, iza Nane Asarea iz Genta. Spajić je odigrao svih šest utakmica u okviru plej-ofa uz prosečnu ocenu 6,7. U svim takmičenjima ove sezone zabeležio je 36 nastupa, postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Levi bek Ivan Obradović, takođe fudbaler lidera na tabeli, nalazi se na petom mestu liste najboljih defanzivaca u plej-ofu sa prosečnom ocenom 6,5. Ispred njega nalazi se hrvatski fudbaler Antonio Milić koji nastupa za Ostende. Obradović je ove sezone zabeležio 29 nastupa u svim takmičenjima, a upisao je jedan pogodak uz tri asistencije.

Belgijski šampionat nastavlja se narednog vikenda. Na četiri utakmice do kraja prvenstva Anderleht ima četiri boda više od drugoplasiranog Briža.