ALŠ: Al Ain i Al Ahli u nok aut fazi

Podeli:
Getty Images/Joern Pollex

Al Ain i Al Ahli izborili su plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona Azije pošto su zabeležili pobede u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

Al Ain iz Ujedinjenih arapskih emirata pobedio je već prežaljeni Bunjodkor 3:0, golovima Al Šamranija, Abdularhmana i Dijakija. Mnogo zanimljivije bilo je u Saudijskoj Arabiji, gde su o plasmanu odlučivali direktni konkurenti Al Ahli i iranski Zob Ahan. Domaćinu je i bod odgovarao, ali su ipak uspeli da osvoje sva tri. Do njih su došli u drugom poluvremenu, preko Asirija u 63. i Kurdija šest minuta pre kraja i na taj način su zadržali drugu poziciju, iza Al Aina iz Ujedinjenih , i tako su obe ekipe obezbedile plasman među 16 najboljih.

U Grupi D Al Hilal (Saudijska Arabija) i Persepolis (Iran) takođe su izborili plasman u eliminacionu fazu. Al Hilal je u gostima, u spektakularnom meču savladao katarski Al Rajan 4:3. Saudijci su vodili 1:0, pa je domaćin preokrenuo 2:1. Pa je usledio novi preokret i vođstvo 3:2 za Al Hilal, ali je Garsija izjednačio u 82. minutu. Ipak, samo dva minuta kasnije Kribin je doneo gostima pobedu i prvo mesto u grupi. Drugo mesto osvojio je Persepolis pobedom nad predstavnikom UAE Al Vahdom 4:2.