Malezija ne želi da putuje u Severnu Koreju

Fudbal ostalo 10. maj. 201713:25 > 14:42
Podeli:
Getty images/Koki Nagahama

Azijska fudbalska federacija (AFC) razmatra žalbu Malezije u kojoj se traži da reprezentacija te zemlje ne igra kvalifikacioni meč za Kup Azije protiv Severne Koreje u Pjongjangu sledećeg meseca.

Diplomatski odnosi između dve zemlje zaoštreni su nakon ubistva Kim Jong Nama, starijeg brata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru u februaru.

Maležanskom timu je zabranjeno da putuje u Severnu Koreju, što ga je sprečilo da igra meč, koji je prvobitno bio zakazan za 28. mart.

Iz AFC je stigla vest da će odloženi meč grupe B biti odigran 8. juna, ali su iz Fudbalskog saveza Malezije uložili žalbu.

Mogu da potvrdim da smo primili žalbu koju su podneli Maležani i sada je u fazi razmatranja„, izjavio je portparol AFC.

Ministar omladine i sporta Malezije Kairi Jamaludin izrazio je zabrinutost za bezbednost fudbalskog tima svoje zemlje u Pjongjangu.

Tenzije između Malezije i Severne Koreje su se malo smirile, ali ta zemlja se konstantno suočava sa mnoštvom problema koji se tiču celog sveta. Zabrinuti smo za bezbednost naših fudbalera„, rekao je Jamaludin.

Kup Azije biće održan 2019. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a broj reprezentacija koje učestvuju biće povećan sa 16 na 24. Turnir će ujedno služiti i kao kvalifikacijski za Svetsko prvenstvo.