Vidić: I dalje stojim iza odluke o reprezentaciji

Fudbal ostalo 10. maj 201716:44 > 16:53
Podeli:
David Ramos, Getty Images Sport

Dugogodišnji kapiten Mančester Junajteda i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić rekao je, boraveći u Beogradu u sklopu promocije Junajteda, da sada radi na usavršavanju u svakom smislu, ne samo u trenerskom.

Video sam se nedavno sa ser Aleksom na prezentaciji turneje Mančester Junajteda u Americi. Kao i uvek, razgovarali smo o fudbalu, ali nikada nismo pričali o mojim budućim planovima, gde želim da idem i šta da radim. Pre godinu dana smo zajedno gledali i jednu utakmicu na Old Trafordu, on je osoba koja želi da dâ savet, podeli svoje znanje, kroz razgovor sam naučio i neke stvari koje možda nije mogao da mi kaže kada mi je bio trener„, rekao je Vidić.

Vidić je prokomentarisao i svoju odluku da se povuče iz reprezentacije posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Tema je kompleksna i ne mogu da odgovorim u jednoj rečenici. Nikada ništa ne radim preko noći, uvek gledam koliko mogu da pomognem, a odluke koje donosim, ne donosim jer me je jedna stvar iznervirala. Uvek kada donosim neku životnu odluku postavim sebi pitanje – za ili protiv? U to vreme kada sam napustio reprezentaciju, više je bilo ‘za’, čak mnogo više. I definitivno i dalje stojim iza te odluke, mislim da sam je pravilno doneo. Sa druge strane, verovatno sam tim potezom nekoga i razočarao, ali sam preuzeo potpunu odgovornost za to„, istakao je bivši kapiten „Crvenih đavola“.

Reprezentacija Srbije trenutno je prva na tabeli grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Rusiji sa 11 bodova. Toliko ima i Republika Irska na drugom mestu, Vels i Austrija imaju po sedam, Gruzija dva, a na poslednjem mestu je Moldavija sa jednim bodom.

Pratim reprezentaciju i bio sam na debiju Slavoljuba Muslina. Mislim da je oduvek, kada je reprezentacija u pitanju, sve zavisilo od nas i od toga kako ćemo mi odraditi posao. U dobroj smo poziciji i mislim da ne bi trebalo da brinemo za odlazak na Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Muslin, sa kojim sam radio u Zvezdi i koji insistira na disciplini, održati dobru atmosferu i da ćemo na Svetskom prvenstvu napraviti neki rezulat koji moja generacija nije uspela. I tada je sâm plasman bio uspeh, ali mislim da smo mogli i više od toga„, dodao je Vidić.

Nemanja Vidić se posle okončanja igračke karijere posvetio edukaciji u trenerskoj struci.

Što se tiče budućeg posla, ne znam gde me put vodi. U Zvezdi sam proveo možda i najlepše trenutke u karijeri, to je klub za koji me vežu lepe uspomene, klub za koji sam navijao, tim u kom sam bio kapiten i osvojio prvi trofej. I za reprezentaciju me vežu lepe uspomene. San svakog trenera u bilo kojoj zemlji je da jednog dana bude selektor reprezentacije. Svakako da zbog tih stvari razmišljaš o tome da bi to mogli da budu jednog dana tvoji klubovi, ali to su emocije, a videćemo šta je realnost i ostavićemo budućnosti da nam kaže šta će se dogoditi„, zaključio je Vidić.