Rikelme kritikovao "moderne" fudbalere: Ne bih izdržao

Fudbal ostalo 17. maj 20176:34 > 6:42
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images

Nekadašnji reprezentativac Argentine Huan Ramon Rikelme rezigniran je odnosom igrača prema profesionalnim obavezama i njihovoj privrženosti fudbalu.

Tridesetosmogodišnji Rikelme optužio je nove generacije fubalera da ih mnoge druge stvari više zanimaju od posla kojim se bave.

„Mladi igrači ne gledaju fudbal. Kada sam bio mlađi osećao sam dužnost da gledam sve i svakoga i verovao sam da ću iz dana u dan napredovati. Sada postoji mnogo novih stvari. Srećom, živeo sam u prošlom vremenu jer nisam siguran da bih mogao ovo da podnesem“, rekao je Rikelme.

Argentinac je naveo i nekoliko primera koji oslikavaju današnje fudbalere i njihove prioritete.

„Neverovatno je šta igrači sve pišu po društvenim mrežema: „Idem da prilegnem, sada sam se probudio“… Misle samo na odeću i frizuru. Ranije su fudbaleri gajili ljubav prema ovom sportu, nismo bili zainteresovani za Plejstejšn. Danas oni ne gledaju fudbal i na društvenim mrežama ostavljaju fotografije sa svojim frizerima ili kako šetaju pse. Sve mi je to nepojmljivo„, dodao je Rikelme, koji je u karijeri igrao za Boku Juniors, Barselonu, Viljareal i Argenitnos Juniors.