KL: Poraz Rivera, poznati svi učesnici 1/16 finala

Fudbal ostalo 26. maj. 20175:45 > 5:50
Podeli:
Getty Images/Chris McGrath

Protekle noći mečevima 6. kola u grupama 1, 3 i 8 kompletiran je ligaški deo takmičenja u Kupu Libertadores i poznati su svi učesnici osmine finala.

U grupi 3 ekvadorski Emelek je na svom terenu pobedio Melgar iz Perua sa 3:0 i obezbedio mesto u doigravanju, tako da Independijenteu iz Medeljina ni iznenađujući trijumfa protiv River Plate (1:2) nije bio dovoljan da prođe dalje.

U grupi 8 Gremio je ubedljivim trijumfom protiv Zamore (4:0), jedinog tima koji nije osvojio ni bod u Kupu Libertadores, overio prvo mesto, dok je Guaraniju remi bez golova sa čileanskim Deportes Ikekeom bio dovoljan da overi drugo mesto.

U grupi 1 se i pre poslednjeg kola znalo da dalje idu Botafogo i Barselona iz Ekvadora i porazi od Estudijantesa i Atletiko Nacionala nisu promenili poredak na tabeli.

Plasman u osminu finala izborili su: Botafogo, Barselona, Santos, Strongest, Rivel Plata, Emelek, San Lorenco, Atletiko Paranense, Palmeiras, Vilsterman, Atletiko Mineiro, Godoj Kruz, Lanus, Klub Nacional, Gremio i Guarani.

Trećeplasirani timovi takmičenje nastavljaju u Kupu Sudamerikana, a to su: Estudijantes LP, Santa Fe, Independijente Medeljin, Flamengo, Atletiko Tukuman, Libertad Asunsion, Šapekoense i Deportes Ikeke.

Grupa 1
Atletiko Nacional – Barselona 3:1
Estudijantes – Botafogo 1:0

Tabela: Botafogo 10, Barselona 10, Estudijantes 9, Atletiko Nacional 6.

Grupa 2
Emelek – Melgar 3:0
River Plata – Independijente M. 1:2

Tabela: River Plata 13, Emelek 10, Independijente Medeljin 9, Melgar 3.

Grupa 8
Gremio – Zamora 4:0
Guarani – Deportes Ikeke

Tabela: Gremio 13, Guarani 11, Deportes I. 10, Zamora 0.