Boka Juniors 32. put šampion Argentine

Fudbal ostalo 21. jun 20171:57 > 2:00
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Fudbaleri Boke Juniors vratili su titulu šampiona Argentine u svoj posed zahvaljujući porazu svog glavnog rivala Banfilda od San Lorenca rezultatom 1:0 u pretposlednjem kolu. Boka pred poslednju rundu šampionata ima pet bodova više od Banfilda.


Fernando Beluski bio je strelac jedinog gola za San Lorenco u 56. minutu i tako je uništio nade Banfilda da bi mogao da osvoji drugu titulu u klupskoj istoriji.

Klub iz Buenos Ajresa ima 59 bodova iz 28 utakmica, pet više of Banfilda, a San Lorenco je sada izjednačen na trećem mestu sa River Plejtom, pošto oba kluba imaju po 52 boda.

Boki je to 32. titula, prva posle dve godine, pošto je prošle sezone šampion bio Lanus. To je ujedno prvi naslov prvaka za trenera Boke Giljerma Barosa Skelota, koji je branio boje kluba kao igrač. Skeloto je kao fudbaler sa Bokom osvojio titulu šampiona Argentine, Južne Amerike i sveta.

Pod njegovim vođstvom, Boka je bila klasa za sebe ove sezone, pošto je postigla više golova od bilo kod drugog tima u ligi, a manje golova primio je samo jedan klub.