Humels i Ančeloti podržavaju VAR sistem

Fudbal ostalo 26. jul 201714:10 > 14:13
Podeli:
Alexander Hassenstein, Getty Images

Defanzivac Bajerna iz Minhena Mats Humels podržao je uvođenje 'video sudije' u fudbal, a isto misli i trener bavarskog kluba Karlo Ančeloti.

Ova izjava nemačkog fudbalera i italijanskog stručnjaka stigla je samo dan nakon što je Dijego Maradona priznao da bi njegov gol postignut rukom na Svetskom prvenstvu 1986. godine verovatno odmah bio poništen da je tada postajao VAR sistem.

Upravno telo FIFA je testiralo VAR sistem na nekoliko takmičenja, uključujući i Kup konfederacija prošlog meseca, a sve u cilju njegove primene na Svetskom kupu u Rusiji sledeće godine.

Humels smatra da bi bilo dobro što pre uvesti novu tehnologiju kako bi se igrači i treneri navikli na taj sistem.

Sviđa mi se ta ideja. Dobar je osećaj kada znaš da si pobedio pravdeno, a ne zbog neke sudijske greške. Ali, mora još da se radi na primeni tog sistema. Možda bismo mogli da ga koristimo kao u tenisu, da svaki trener ima dva ili tri čelendža po poluvremenu. Mislim da bi uvođenje VAR sistema donelo pravdu u fudbal„, rekao je 28-godišnji nemački reprezentativac.

Karlo Ančeloti smatra da je takav sistem već trebalo da se uvede, kao i da bi trebalo da se odmah počne sa njegovom primenom.

Već postoje neke lige koje koriste taj sistem, a neke će početi od naredne sezone. Ali, ja mislim da je već pomalo kasno. Teško je uvoditi nova pravila u fudbalu, ali nadam se da će svima ‘video sudija’ biti na raspolaganju što je pre moguće„, rekao je italijanski stručnjak.