Indijac preuzeo engleski tim i odveo ih do vrha

Fudbal ostalo 16. okt. 201711:27 > 11:38
Podeli:
Ian Walton, Getty Images Sport

Džastin Hoze, trener poreklom iz južne indijske pokrajine Kerale, dobio je priliku da pokaže svoje znanje u engleskoj ženskoj fudbalskoj ligi u kojoj je posle šest odigranih utakmica njegova ekipa Saton junajted na čelu tabele sa 14 osvojenih bodova uz samo dva remija.

Ne dešava se često da čovek iz fudbalski neafirmisane zemlje dobije priliku da se dokaže, posebno ne u Engleskoj, ali je Džastin Hoze svoju maksimalno iskoristio.

Hoze je pored funkcije trenera prvog tima zadužen i za mladi tim ove ekipe. Saton je pobedio favorita za titulu, ekipu Kristal Palasa, rezultatom 6:1 i tako potvrdio svoju ambiciju da se bori za sam vrh. Od ekipe koja je bila prosečna, Džastin Hoze je za samo tri meseca napravio ekipu na koju svi moraju da računaju kao ozbiljnog kandidata za titulu.

Ovo nije prvi put da se Džastin Hoze dokazuje, pošto je već dobio Komjuniti nagradu za trenera godine zbog stopostotnog učinka njegovog tadašnjeg kluba Rohempton univerziteta. Iako je ovaj rezultat sam po sebi uspeh, ekipa Satona će morati da nastavi da igra dobro u narednim utakmicama kako bi opravdala novu ulogu najvećeg favorita za titulu.