Titula za Rozenborg, Lorda i Jevtovića

Fudbal ostalo 6. nov 20174:57 > 5:13
Podeli:
Trond Tandberg, Getty Images Sport

Fudbaleri Rozenborga odbranili su naslov šampiona Norveške dva kola pre kraja prvenstva, pošto su prvom pratiocu Moldeu odmakli na osam bodova prednosti.

Za vikend je u Norveškoj igrano 28. kolo šampionata, a poraze su zabeležili i Rozenborg i Molde. Ekipa iz Trondhajma je poražena na gostovanju od Alesunda sa 2:1, dok je Molde izgubio na svom terenu od Kristijansunda (1:0).

Tako je i matematički Rozenborg osvojio 25. titulu u istoriji, a treću za redom. 

Veliki doprinos rezultatskom uspehu Rozenborga ove sezone dao je danski napadač Niklas Bendtner, koji je dva kola pre kraja prvi strelac lige. Lord Bendtner je sa 18 golova na čelu liste golgetera, dok je zapažen i učinak srpskog ofanzivca Milana Jevtovića. 

24-godišnji fudbaler rođen u Čačku, koji se u Rozenborgu nalazi kao pozajmljeni fudbaler Antalije, ove sezone je u prvenstvu protivničke mreže tresao devet puta, a u svim takmičenjima je imao 13 golova. 

Milan Jevtović je ponikao u Borcu iz Čačka, a u karijeri je bio i član LASK-a iz Linca, Boda i Antalije. Sa Rozenborgom je ove sezone već osvojio Super kup u meču protiv Brana (2:0), kada je bio i strelac prvog gola.