Invazija na teren prvoligaša pred ispadanje iz lige

Fudbal ostalo 27. nov 20179:13 > 9:35
Podeli:
Alexandre Schneider, Getty Images Sport

Navijači brazilskog prvoligaša Ponte Preta uleteli su na teren stadiona "Moises Lukareli" pred kraj utakmice protiv Vitorije, koja je odlučivala o opstanku kluba iz Sao Paula u brazilskoj Seriji A.

 Ponte Preta je posle prvog dela igre na svom stadionu vodila sa 2:0 golovima Luke i Danila, dok je igrač iste ekipe Rodrigo u 20. minutu dobio crveni karton. 

Vitorija je u nastavku preokrenula preko Lime i dvostrukog strelca Treljeza, pa je od 82. minuta bilo 2:3 za goste, što je za Ponte Pretu bio rezultat koji je šalje u drugu ligu. 

Tada su na teren utrčali mnogobrojni navijači domaćeg tima, rušeći delove tribine pred sobom, pa je utakmica odmah prekinuta. Besne pristalice Ponte Prete su napale golmana Aranhu, dok su ostali fudbaleri brzo pobegli ka svlačionicama. 

Na sreću nije bilo teže povređenih, a intervenisala je i policija koja je bacila dimne bombe kako bi udaljila navijače sa terena. 

Do kraja sezone u Seriji A je ostalo još jedno kolo, ali je Ponte Preta porazom protiv Vitorije i definitivno napustila elitni rang takmičenja u Brazilu. 

https://youtube.com/watch?v=N82Z0QSERyQ

https://youtube.com/watch?v=XMPXk5ObgPw