Gordon Benks o svojoj "smrti": Strašna, sramotna stvar

Fudbal ostalo 1. dec 20170:36 > 0:40
Podeli:
Shaun Botterill Getty Images Sport

Nakon što je portal Siti Herald početkom oktobrao bjavio da je Gordon Benks preminuo, legenda fudbalske reprezentacije Engleske morao je da objašnjava da je, zapravo, živ, a pred žreb za Mundijal 2018. osvrnuo se i na tu dezinformaciju.

Gordon Benks, legenda Engleske sa Svetskog prvenstva 1966, morao je da ubeđuje javnost da je živ i zdrav, a u petak će biti jedan od asistenata tokom ceremonije žreba za šampionat sveta u Rusiji.

Siti Herald je tada objavio da je Benks preminuo u svom domu u Šefildu, pa su čak išli toliko daleko da su tvrdili da je njegovo supruga Ursula potvrdila tužnu vest.

„Nisam mogao da verujem. Nisam video vest, ali neko je pozvao telefonom i pitao za mene. Sramota. Moj praunuk je to čuo u školi. Neko od dece mu je rekao i on nije mogao da prestane da plače. Plakao je ceo dan u školi. Strašna, sramotna stvar. Niko nam se nije izvinio na kraju“, rekao je Benks koji je objasnio da još uvek prima terapije zbog kancera, ali da je dobro i da „pobeđuje“.

Nekadašnji golman bio je prinuđen da se oglasi na Tviteru kako bi stavio ljudima do znanja da je živ, ali i za to mu je trebalo mnogo truda jer se njegovo ime našlo među imenima fudbalera koji su premninuli tokom godine na dodeli Nortvest fudbalskih nagrada.