Džonu Obiju Mikelu Kina draža od Karamela

Fudbal ostalo 18. dec 201715:31 > 15:49
Podeli:
Epsilon, Getty Images Sport

Nigerijski reprezentativac i nekadašnji dugogodišnji vezista Čelsija Džon Obi Mikel negirao je novinske navode o mogućem povratku iz kineske Superlige u Premijer ligu.

Džon Obi Mikel je od 2006. do 2017. bio u redovima Čelsija, posle čega je pojačao kineskog prvoligaša Tijanđin Tedu. Nigerijac je protekle sezone često imao problema sa povredama, pa je zabeležio samo 13 nastupa za tim Tede, uz jedan gol. 

Britanski mediji su nedavno preneli vest da postoji mogućnost da se odlični 30-godišnji vezista vrati u Premijer ligu, i to u Everton. Ipak, to je sada demantovao i sam Mikel. 

„Ne znam odakle je potekla ta glasina, ali ona nije tačna. Želim da ostanem u Kini i nastavim da igram za Tijanđin. Znam da će biti dosta spekulacija kako se bliži prelazni rok, ali ta informacija je lažna“, rekao je Džon Obi Mikel

Iskusni fudbaler je istakao i da se nada da će ga povrede izbeći u narednom periodu, kako bi se spremio za Svetsko prvenstvo u Rusiji. 

„Igranje u kineskoj Superligi će me pripremiti za Mondijal. Kvalitet takmičenja u Kini je na visokom nivou. Nekada su ljudi mislili da je igra spora, ali je sada veoma brza. Siguran sam da će me igre u Kini održati u formi“, dodao je Nigerijac. 

Super orlovi na SP u Rusiji igraju u grupi D protiv Argentine, Islanda i Hrvatske.