Poklon penal u 89, izjednačenje u 94. minutu

Fudbal ostalo 22. dec. 201717:41 > 17:45
Podeli:
SK

Fudbaleri Čenaijina i Kerala Blastersa igrali su 1:1 u jedinom meču Indijske superlige igranom u petak.

Dramatični okršaj starih rivala sa juga potkontinenta odlučen je golovima u završnim minutima, Slovenac Rene Mihelič je doneo prednost domaćinu sa bele tačke u 90. minutu, ali je CK Vinit bukvalno poslednjim kontaktom sa lopte na meču doneo bod Blastersima.

Čenaijin ove sezone igra prilično dobro, ali je u ovom meču imao problema sa probijanjem jedne od najtvrđih odbrana u ligi, koju su ponovo držali kapiten Sandeš Džingan, Nemanja Lakić Pešić i Ves Braun.

U prvom poluvremenu jedinu šansu imali su gosti, kada je posle odlične akcije Pekjusona i Vinita Džekičend Sing ostao potpuno sâm na 12 metara, namestio se i šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu viđeno je više prilika, ali su najopasniji bili udarci – Pekjuson sa jedne i Rafael Augusto sa druge strane zagrejali dlanove rivalskih golmana.

U finišu meča počela je drama, najpre je u 89. minutu domaćin dobio na poklon penal, jer je udarac Fransisa Fernandesa pogodio u leđa Džingana, ali je sudija procenio da je lopta udarila u ruku defanzivca Kerale. Sa bele tačke rutinski je pogodio Rene Mihelič za svoj prvi ISL gol.

Čenaijin je nadoknadu proveo pokušavajući da sačuva vreme, ali im se to osvetilo na isteku nadoknade. Pekjuson je brzo izveo aut, loptu je sa desnog krila sjajno ubacio Džingan, a pred golom je neometan bio Vinit. Zvezda indijske selekcije je donela pobedu Kerali u prošlom meču, a ovog puta je obezbedio bod Blastersima.

Čenaijin je sada prvi, sa bodom više od Goe, koja ima dva meča manje, dok je Kerala i dalje sedma.

U subotu Goa dočekuje Pune Siti, a ATK je domaćin Delhi Dajnamosima.