Kin nedovoljan za trijumf šampiona

Podeli:
Claudio Villa, Getty Images Sport

Fudbaleri ATK iz Kolkate remizirali su kod kuće u prvom meču u novoj godini protiv Goe rezultatom 1:1.

Utakmica u Kolkati počela je dva i po sata kasnije od planiranog zbog požara na aerodromu u Goi, ali je donela kvalitetan fudbal i podelu bodova u Kolkati.

Šampion indijske Superlige ATK iz Kolkate nastavio je prazničnu renesansu i posle sedam kola ima sasvim pristojne izglede da se upusti u borbu za plej of.

Povratak na teren talismana crveno-belih i prve zvezde lige Robija Kina doneo je preokret u sezoni koja je počela slabo, a i u prvom meču 2018. Irac se upisao u strelce, već posle četiri minuta, na asistenciju Rajana Tejlora.

Gosti iz Goe otvorili su sezonu fascinantno, sa 12 bodova i 18 golova u prvih pet utakmica, ali su tokom praznika usporili. Izjednačenje na Solt Lejk stadionu doneo im je Feran Korominas posle dodavanja Lanzarotea.

Špancu je ovo već deveti gol u sezoni, iako je njegov tim odigrao tek sedam utakmica. Bio je to već peti remi dva tima koja su se 2014. sastala u finalu prve Superlige, a zanimljivo je da u osam okršaja Goa nije pobedila nijednom.

Gosti iz bivše portugalske kolonije sa 13 bodova dele četvrto mesto sa Mumbai Sitijem, ali imaju meč manje od svih ostalih ekipa iz gornje polovine tabele. ATK ima devet bodova, baš koliko i šestoplasirani Džamšedpur.

Indijska Superliga nastavlja se u četvrtak utakmicom između Kerala Blastersa i Pune Sitija, a uz glas kolege Denisa Radonjića uživaćete u meču iz Kočija na SK 3 od 15.30.