EP u futsalu na Sport Klubu: Srbija izaziva domaćina

Fudbal ostalo 29. jan 201812:49 > 13:03
Podeli:
fss.rs

Ljubljana je od 30. januara do 10. februara domaćin 11. Evropskog prvenstva u fudbalu u sali, odnosno futsalu. Sport Klub će prenosti sve utakmice iz Arene Stožice.

Dvanaest reprezentacija podeljeno je u četiri grupe. Po dve iz svake izboriće plasman u četvrtfinale. Titulu brani Španija, a selekcija Srbije nalazi se u grupi sa domaćinom Slovenijom. 

Šampionat počinje utakmicom Slovenija – Srbija, koja se igra u utorak od 18 sati uz prenos na Sport Klubu 1. U grupi A još se nalazi državni tim Italije. U grupi B takmičiće se Rusija, Kazahstan i Pojska. U grupi C se nalaze reprezentacije Portugala, Ukrajine i Rumunije, dok će u grupi D igrati Španija, Azerbejdžan i Francuska.

Srbija će na ovom šampionatu biti značajno oslabljena, a duel sa Slovenijom propustiće i najbolji igrač ekipe Marko Perić zbog suspenzije. Za Srbiju će ovo biti šesto učešće na nekom velikom takmičenju, a prvi put reprezentaciju će sa klupe voditi Goran Ivančić.

„Uspešno smo odradili i ovu poslednju fazu priprema, imali smo dobre uslove u Novigradu i dovoljno vremena da sprovedemo sve što smo želeli. Od prvog dana okupljanja prate nas problemi sa povredama, zbog čega nije sa nama Marko Pršić, a medicinska služba imala je posla i oko Milosavca, Simića, Radovanovića. U prvoj utakmici protiv Slovenije bićemo bez Marka Perića i golmana Aksentijevića koji odrađuju kartone iz baraža, ali svakako da ćemo imati čime da se suprotstavimo domaćinu koji takođe ima ogromne ambicije pred svojom publikom „, rekao je selektor Srbije Goran Ivančić.

Španija je najtrofejnija evropska reprezentacija u futsalu sa sedam kontinetalnih titula, Italija ima dve, a Rusija jednu.

Najbolji plasman Srbije do sada bilo je četvrto mesto na prethodnom Evropskom prvenstvu, koje je održano u Beogradu 2016. godine.

„Aca Kovačević nam je iz Arene ostavio zadatak. Srbija je tada ostvarila istorijski rezultat osvojivši četvrto mesto. Sada je, naravno, drugi ambijent, ne igramo na domaćem parketu, ali želja je ista, hoćemo da se pokažemo u dobrom svetlu. Želimo da prođemo grupu, a ukoliko u tome uspemo čekaju nas srebrna i bronzana selekcija sa minulog prvenstva u Beogradu, Rusija ili Kazahstan. Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o Sloveniji“, jasan je selektor Goran Ivančić.

Ovo će biti i poslednje Evropsko prvenstvo sa dvanaest učesnika, jer će na sledećem igrati šesnaest reprezentacija.

Prvog dana EP u futsalu igraće i Rusija protiv Poljske, a taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 4 od 20,45. 

Selekciju Srbije u Sloveniji će predstavljati sledeći igrači (po brojevima na dresu):

1. Miodrag Aksentijević – golman
2. Marko Perić 
3. Nikola Matijević
4. Stefan Rakić
5. Vladimir Milosavac
6. Denis Ramić
7. Dragan Tomić
8. Andrija Stanković
9. Marko Radovanović
10. Mladen Kocić
11. Miloš Simić
12. Nemanja Momčilović – golman
14. Slobodan Rajčević
23. Jakov Vulić – golman