EP u futsalu: Igrao se Rikardinjo, izvukli se Španci

Fudbal ostalo 31. jan 201819:43 > 19:56
Tom Dulat/Getty Images for UEFA

Jedan od najvećih favorita za evropski tron Portugalija ostvarila je lagan trijumf u prvom meču na Evropskom prvenstvu u futsalu u Sloveniji protiv Rumunije 4:1. Španci izvukli bod pošto su gubili dva razlike od Francuske.

Alfa i omega portugalskog tima Rikardinjo i u ovom meču je pokazao zašto je jedan od najboljih svetskih igrača. Dovodio je Rumune do ludila, a asistirao je kod prvog gola Kariju u četvrtom i kod drugog u 19. kada je Sesilio uhvatio sjajan volej za 2:0. Stoika je smanjio u 34. minutu, ali ovaj gol kao da je još više razgoropadio favorita. Rikardinjo je samo dva minuta kasnije rešio da se upiše u strelce i to na fenomenalan način, dok je učestvovao i kod četvrtog, Koelja u sledećem napadu.

Ovom pobedom Portugalci su gotovo sigurno obezbedili plasman u četvrtfinale, a protiv Ukrajine 4. februara imaju šansu da overe prvo mesto. Borba za drugog četvrtfinalistu iz Grupe C vodiće se dva dana kasnije, kada se sastaju Ukrajina i Rumunija.

U meču Grupe D Španija i Francuska su odigrale nerešeno 4:4. Španci su ušli kao favoriti, ali su Trikolori bili bliži pobedi, pošto su vodili u prvom poluvremenu dva puta, a u drugom su poveli dva gola razlike 4:2, ali je i to uspela da nadoknadi Crvena furija.