ISL: Kerala do ključne pobede u nadoknadi

Fudbal ostalo 2. feb. 201817:26
Podeli:
sport klub

Spektakularni gol CK Vinita u 93. minutu doneo je pobedu Kerala Blastersima u Puneu i vratio ih u trku za plej of.

Kerala je pobedila Pune Siti 2:1 i približila se na samo dva boda od četvrtog mesta, koje vodi u plej of, pred poslednji mesec sezone.

Meč u Maharaštri doneo je kvalitetan i uzbudljiv fudbal, sa mnogo prilika pred oba gola, atraktivnih udaraca, oštrih startova i na kraju dramom u finišu.

U prvih 45 minuta golova nije bilo, ali su oba golmana morala da se ozbiljno potrude da tako ostane.

Povreda Ijana Hjuma, najboljeg strelca Blastersa, koji je izašao u 45. minutu, delovala je kao ozbiljan problem, a serija oštrih startova nagovestila je da nervoza pred završnicu sezone ostavlja trag.

Drugo poluvreme otvorio je atraktivnim pogotkom Džekičend Sing, koji je iskoristio izgubljenu loptu protivnika i doneo prednost svojoj ekipi.

Na drugoj strani sjajno je igrao Brazilac Marselinjo, koji je u pet navrata terao protivničkog golmana Čaudurija na atraktivne intervencije, a po jednom je pogodio stativu i prečku.

Dvanaest minuta pred kraj pune stiže do izjednačenja, kada je Alfaro iskoristio penal, prestrogo dosuđen posle njegovog duela sa Čaudurijem.

ISL je ipak doneo još jednu spektakularnu završnicu, koju je krunisao CK Vinit spektakularnim golom, kada je sa 22 metra pogodio sâm ugao.

Na pobedničkoj strani ceo meč odigrao je Nemanja Lakić Pešić, dok je za ekipu Ranka Popovića debitovao Austrijanac srpskog porekla Marko Stanković.

Kerala sada ima 20 bodova, dva manje od Punea i Džamšedpura, koji su na pozicijama tri i četiri.

Sledi poslednji mesec sezone, a u trci za plej of je i dalje sedam od deset klubova.

U subotu se na Solt Lejk stadionu u kolkati sastaju branilac titule ATK i lider Bengaluru.