Župile: Briž održava prednost, autogol Uroša Spajića

Podeli:
Andy Astfalck/Getty Images

Klub Briž je remizirao sa drugoplasiranim Šarloa 3:3 u 25. kolu belgijske Župile lige, a nerešen rezultat je bio i na meču Anderlehta i poslednjeplasiranog Mehelena 2:2.

Klub Briž može da bude zadovoljan posle 25. kola belgijske lige jer i dalje imaju istu prednost ispred Šarloa i Anderlehta. Aktuelni lider je igrao protiv drugoplasiranog Šarloa i u tom meču je viđeno čak šest golova. 

Šarloa je poveo golom Marka Ilaimaharitre da bi Entoni Limbombe izjednačio. Gaetan Hendriks je opet goste iz Šarloa doveo u prednost u 31. minutu da bi Rud Vormer promašio penal sedam minuta kasnije. Hans Vanaken i Vesli donose Brižu prednost u drugom poluvremenu, a Iranac Kaveh Rezaei je doneo bod svom timu golom u 80. minutu. 

Anderleht je u ovom kolu pretrpeo ozibljan kiks. Tim iz Brisela je rano poveo golom Silverea Ganvule, ali je poslednjeplasirani Mehelen preokrenuo do poluvremena golom Bureime Bandea kao i autogolom Uroša Spajića. Drugim golom je Ganvula izjednačio na 2:2, a trijumf Anderlehtu je propustio da donese Japanac Riota Morioka jer je u 81. minutu promašio penal.

Da ceo dan u belgijskoj ligi bude obeležen remijima pobrinuli su se fudbaleri Ostendea i Varegema koji su igrali 1:1.